Ved du, hvad du deler på Facebook?

De fleste danskere er i dag på Facebook, og mange deler store dele af deres liv på internettet. Desværre er det langtfra alle, som har helt styr på, hvad de deler på Facebook. I værste fald kan det betyde, at private beskeder og billeder bliver delt med store dele af internettet. Derfor bør alle tjekke deres privatlivsindstillinger på Facebook, så de er helt sikre på, hvem de deler deres opslag med på Facebook.

Tjekker du løbende?

Det er ikke nok at tjekke dine privatlivsindstillinger én gang. Faktisk bør du løbende tjekke dem, da der før er sket ”uheld”, hvor Facebook lavede et reset af privatlivsindstillingerne for tusindvis af brugere.

Derudover har Facebook også ret til løbende at ændre i deres vilkår, hvilket kan få betydninger for allerede eksisterende brugere. Med andre ord bør du tjekke dine privatlivsindstillinger af og til. Det tager kun få minutter, og du behøver ikke gøre mere, hvis alt er i orden.

Hvor galt kan det gå?

Har du styr på, hvor galt det kan gå, hvis der eksempelvis bliver delt et uønsket billede af dig på Facebook? Sandheden er, at det meget hurtigt kan blive spredt, hvis du ikke har styr på dine privatlivsindstillinger.

Forstil dig, at du i fuldskab lægger et kompromitterende billede af dig selv på Facebook. Hvem må se det billede? Hvis svaret er, at det er okay, at dine venner på Facebook ser det, så sørg for at dine indstillinger også er sådan. Du bør desuden også være opmærksom på, at lave specifikke udelukkelser af bestemte personer – eksempelvis kolleger, visse familiemedlemmer eller din chef. Du kan gøre dette manuelt ved hvert opslag, men det kan være en stor fordel at gøre det én gang for alle i dine privatlivsindstillinger. Hvis du ikke værner om dine billeder, kan du risikere at de bliver brugt på en anmeldelsesside som betfairs bonuskampagne her. Det vil være træls!

Det kan virke overdrevet at skulle tjekke sine indstillinger løbende, men sandheden er, at mange mennesker har fået ødelagt deres liv at dumme fejl på Facebook. Få styr på hvad du deler, for så undgår du denne skæbne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.