Total War Three Kingdoms – En episk historie og nye systemer

Total War Three Kingdoms er sat i oldtidens Kina under den turbulente Tre Kongerigers Tid. Spillet lover at fejre denne tids krigshelte, både på kampmarkerne og uden for dem. Det er det første Total War-spil i lang tid til at gå tilbage til en reel historisk periode. Vi har spillet det – og det er mere karakterdrevet end mange af de andre spil i rækken med mange stærke helte i krigsmarken.  

Hvad er Total War Three Kingdoms setting?            

Spillet er sat i det andet til tredje dynasti i Kina lige efter Handynastiets undergang. Dong Zhuo hersker igennem sin dukke, barnekejseren, og to ledere – Cao Cao og Yuan Shao – har formet en skrøbelig alliance, hvor de søger at overkaste Dong Zhuo. Magtkampen er blevet mytologiseret igennem tiden, blandt andet af Luo Guanzhong i det 14. århundrede.

Det er en romantiseret historie, hvor heltene nærmest har overnaturlig styrke og taktisk kunnen. Dette bliver repræsenteret på slagmarken, hvor disse krigshelte er i stand til at kæmpe alene og vinde over 100 mænd. På deres hjemmeside kan man da også læse en udtalelse fra en af udviklerne, at spillet fokuserer på karakterer. Det bliver også fortalt, at rivalriet mellem karaktererne og deres personlighed er den drivende faktor for spillets gang. Udover de to førnævnte så nævner traileren også Liu Bei, Zhang Fei og Guan Yu, som står sammen. I gameplayet kan man se Lu Bu og Zhang Liao og Xiahou Dun. Disse helte og deres krigsherrer former sammen de tre kongedømmer. Lige meget hvad der sker med nogle af bipersonerne, så kommer spillet til at handle om at samle Kina under en hersker – det er så det, som du skal konkurrere om i spillet.  

Hvad er nyt ved spillet?

I stedet for at vælge ud fra en faktion, så skal man i stedet vælge en enkelt karakter. Du kan vælge ud fra 11 forskellige karakterer. Som individuel spiller så rekrutterer du derefter generaler og hærfører, som kommer med fodsoldater. I Total War Three Kingdoms kan man også finde ting til den individuelle karakter. De forskellige karakterer har også unikke evner. De helte du tager med i kamp, bestemmer også, hvordan din hær kommer til at se ud. Heltene er også kategoriseret i farver ud fra de fem elementer. De forskellige elementer giver også heltene forskellige og unikke egenskaber.

Diplomati-systemet er også blevet lavet om. Der er meget mere komplekse forhandlingssystemer i spil i Total War Three Kingdoms. Man kan nu arbejde sammen diplomatisk mod et bestem militært mål i spillet. Alt i alt er det et godt spil med masser af nye features. Men hvis man ikke er til at se en enkelt helt slå en hel hær ihjel alene, så kan man også sætte spillet på klassisk mode. På mange måder minder det om de andre spil i rækken, men med mere fokus på heltene og derfor de enkelte karakterer. Total War Three Kingdoms er helt klart et spil, der kan anbefales til andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.