Teknologien er i vild udvikling men har sin pris

Teknologien er nået langt den dag i dag. I 1985 da ”Back to the Future” udkom var videoopkald, fladskærm, det at få elektroniske apparater til at gøre ting ved at tale til dem, åbning af døre med fingeraftryk, og High Tech briller en fjern og vild fremtid, som imponerede de som så filmen. I dag har vi alle disse ting. Vi har næsten også det flyvende skateboard, hoverboard, som man så Marty McFly stå på i seriens film.
Alt skal efterhånden ordnes gennem vores computere, tablet, iPads og telefoner. Vi skal desuden have adgang til internettet for at kunne ordne disse ting. Det gælder alt lige fra bestilling af produkter til at tjekke vores private post.

Det er særligt internettet som har været i udvikling, og som i dag er hvermandseje. Computeren bruges i dag ikke bare til at tegne i Paint, se YouTube videoer, tjekke hjemmesider, eller downloade programmer, spil og drivers. Teknologien er efterhånden kommet så langt, at internettet kan være en hjælpende hånd i de private hjem. Et godt fysisk eksempel på dette er en mandag morgen, hvor familien skal afsted, og den sidste mand forlader hjemmet. Gennem en kobling fra smartphone til lås på hoveddøren, kan låsen på hoveddøren registrere, at nu er sidste mand gået. Netværket af de elektroniske enheder sørger for at huset låses ordentlig af, at alle tændte lamper og andre apparater slukkes, og at alle radiatorer skruer en anelse ned for varmen, idet der alligevel ikke er nogen hjemme.
Vi betaler en pris for teknologien

Teknologi er rigtigt nok et svar på mange af de udfordringer og problemer, vi står overfor i vores pressede hverdag. Vi kan endda løse mange af klimaproblemerne gennem teknologi som elbiler, solceller og vindenergi.
Selvom vi løser nogle klimaproblemer, skaber vi også nogle nye for fremtidens generationer.
Skrottede biler uanset om de er el-eller benzindrevet forurener. Co2-udledningsforskellen er allerede her mindre overbevisning, for ikke at tale om, at flere og flere mennesker får biler. Allerede i 2015 kunne man tælle mere end 900 millioner biler, og dette tal er steget stødt lige siden.

Computere og robotter får ligeså langsomt en større indvirkning på vores dagligdag. Særligt robotter kan bruges til at lette arbejdet for mennesker, eller direkte gøre arbejdet. Computeren har en kæmpe evne til at håndtere enorme mængder data. Så store mængder data vil vi som mennesker slet ikke få overblik over. Computerens evner til at forarbejde store mængder data vil kunne lede til nye software som kan erstatte lærere og piloter. De vil måske endda kunne erstatte læger? Hvis ikke mennesket omfavner teknologien, og gør det til en ven og en støtte, så bliver det vores direkte fjende, der kan overtage vores arbejdspladser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.