Smart tøj er fremtidens beklædning

Vi har i løbet af de seneste år set flere og flere almindelige objekter der kan indsamle data, styres via nettet eller på anden vis er blevet mere smart. En af de største trends, vi kun kommer til at se mere af for fremtiden er at vores tøj bliver smart.

Smart Watches og andre fitness armbånd, der samler data ind fra kroppen, var kun det første step på vejen mod en verden, hvor vi lærer mere og mere om vores egen krop.

I denne artikel kigger vi nærmere på fremtidens smarte tøj, og hvad vi kan forvente os.

Sportstøj bliver starten

Ligesom vi så det med fitness armbåndene, der indsamlede fitness relaterede informationer, vil vi se, at det første smarttøj bliver målretter mod fitness.

Der allerede nu, er virksomheder, der producerer smarttøj, du kan købe allerede nu.

De to førende virksomheder inden for smarttøj branchen er:

OMsignal: Virksomheden har produceret smarttøj både til mænd og kvinder, men de har fået størst succes med deres smarte sports BH’er til kvinder. Deres sports BH’er har indbyggede sensorer, der gør det muligt at måle ens puls, åndedræt og flere ting. Årsagen til at de har fået succes med deres tøj er, at det sidder godt, ser pænt ud, og det er meget svært at se sensorerne.

Athos: Virksomheden producerer tøj, der kan måle hvor meget ens muskler arbejder samt ens puls. Det er nok, den mest banebrydende teknologi på markedet for øjeblikket. Produktet er stadig dyrt, hvilket gør, at det primært er rettet mod elitesportsudøvere.

Dit undertøj bliver smarte

Et af de mest oplagte steder at placere sensorer i dit tøj er i dit undertøj. Langt de fleste går med underbukser, og de sidder helt op af huden, hvilket gør det til et oplagt sted at placere sensorer.

Prisen vil i starten være højere, men man vil med tiden kunne købe smart undertøj til næsten samme pris som normalt undertøj.

Prøv at forestil dig dagen, hvor dine underbukser kan måle din puls, temperatur og andre ting, og hvor mange funktioner, det vil kunne skabe.

Det vil bl.a. kunne bruges til at måle din søvn, sende alt data til din alarm, der ville kunne vække dig på det helt rigtige tidspunkt. Du vil derved slippe for de dårlige morgener, hvor du står træt foran spejlet med din barberskraber fra Thirdfield og kommer til at skære dig.

Folk vil have smart tøj, der ser normalt ud

Den vigtigste ting, der skal ske før smarttøj for alvor kan slå igennem er, at man ikke skal kunne se forskel på normal tøj og smart tøj.

De første der vil adoptere det nye smarttøj, er fitnessentusiaster, der gerne vil betale for den ekstra information omkring deres krop.

Når prisen på tøj med sensorer er faldet mere, vil vi se flere almindelige folk begynde at adoptere smarttøj og vælge det mere og mere fremfor konventionelt tøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.