Skal dit barn have en mobil?

mobil og børn

Der er mange debatter i samfundet, hvorvidt børn skal have en mobiltelefon. Langt de fleste børn i Danmark får en smartphone til rådighed. Spørgsmålet er bare, hvornår de skal have den. Rigtig mange forældre advokerer fra 6. klasses alderen og rigtig mange fra 9. klasse alderen. Derudover udgår telefoner og computere også en stor risiko for miljøet (kilde).

Hvis du er en af de forældre, som har besluttet at dit barn skal have mobiltelefon, så kan du læse denne guide til, hvordan du gør en god handel for dit barn.

Gode mobiltelefoner til børn

Hvad er den bedste mobil til børn? Et fint valg kunne være at imødekomme barnets eget ønske. Måske er der en bestemt model, som dit barn rigtigt gerne vil have. Ellers er det som sådan et meget åbent marked. Der laves ikke mange specialudviklede mobiltelefoner til børn, selvom det ellers ville være smart.

Umiddelbart giver det god mening at vælge en mobil, der er meget brugervenlig og nem at finde ud af. Apples iPhones lever ganske fint op til dette. Du kan lære deres styresystem at kende i løbet af meget kort tid, og da iPhones samtidig er enormt funktionelle, er det på mange måder et fint valg. Der er forskellige iPhones at vælge imellem. Vil du spare penge, er det oplagt at finde en ældre model og ikke nødvendigvis den nyeste. Størrelsesmæssigt er der også varians i telefonerne, hvilket gør det muligt at finde en passende model.

En anden mulighed er at investere i en billig mobil i tilfælde af, at der er en høj chance for beskadigelse. Som med så mange andre ting er det ikke altid, at en mobil holder forfærdeligt længe i et barns hænder. Her er Motorola et fint valg. De sælger nye mobiltelefoner helt ned til 800 kr., som faktisk fungerer ganske fint.

Ellers er der et kæmpe marked, hvor valgmulighederne er mange. Gå dog efter brugervenlighed først – det plejer som regel at ende bedst.

I hvilken alder er det oplagt at få en mobil?

Det er selvfølgelig det, som de fleste forældre tænker grundigt over, når det drejer sig om at finde en mobil til et barn. Holdningerne varierer meget. Nogle mener ikke, at det er en god idé for et barn at bruge mobiltelefoner for tidligt, mens andre ser det som en positiv ting. Alt i alt er det altså noget, som man skal spørge sig selv om, og samtidig vurdere hvordan barnet vil håndtere det at have en mobil.

Selvom en mobil er ekstrem nyttig at have, så er det ikke meget ved, hvis den kun bliver brugt til tidsspild, telefonfis, vanedannende spil og pral i skolen. Derfor er det måske en god idé at sætte barnet ind i, hvordan den kan bruges effektivt og fornuftigt. Nogle børn vil være klar i en tidlig alder, mens det for andres vedkommende er fint at starte lidt senere. For at få et overblik over, hvad der er normalt blandt andre børn, er det heldigvis nemt at danne sig et indtryk: Se for eksempel på, hvor mange børn i skoleklassen, der har mobiltelefoner.

Der er samtidig et økonomisk aspekt i at have en mobiltelefon. Først og fremmest skal den købes, og derefter har vi abonnementet. Det giver sig selv, men det er alligevel en vigtig ting at have i baghovedet, når sagen overvejes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.