Sådan vil Amazon Echo revolutionere din hverdag

Amazon lancerede uden det store brag sin Echo-højtaler i 2014. Echo-højtaleren og den medfølgende assistent Alexa kobler sig op med resten af dit hjem via internettet og agerer ’personlig assistent’ i det daglige.

Du kan både bede Alexa om information eller om at udføre en given handling.

Du kan fx spørge, hvordan vejret i dag er, eller hvornår dit fly letter. Alexa finder disse ting frem ved selv at søge efter vejret og scanne din indbakke.

Du kan også bede Alexa slukke eller tænde lyset. Hvis Alexa er forbundet til samme internet som fx dine Philips Hue-pærer, er det nu slut med selv at tænde og slukke lyset.

Dette er søde gimmicks, men på sigt har Amazons Echo-højtaler potentiale for at vende op og ned på, hvordan vi søger information og gør ting hjemme.

Du kan allerede nu købe en Echo-højtaler med Alexa direkte fra Amazon. Enkelte danske hoteller har også taget højtaleren til sig og integrereret i hotelværelserne (kilde: hotelkøbenhavn.dk).

Voice Search er fremtiden

I dag gennemfører du de fleste kommandoaer med din computer gennem et tastatur. Det er ved at ændre sig. Hvorfår gå hele vejen hen til tastaturet og trykke en kommando ind, hvis du bare kan sige den ud i rummet for at Alexa så eksekverer?

Echo er også en (selv)lærende platform, der hele tiden bliver udvidet. Da de første Echo-højtalere blev solgt i slutningen af 2014 kunne højtaleren 20 ting (20 ”skills”).

I dag kan Echo mere end 6000 ting (!).

Det kan være fx at bestille din pizza fra Dominos Pizza – eller sørge for at dine biografbilletter er købt, når du ankommer til din ønskede film.

1000 mennesker arbejder på Alexa

Mere end 1000 personer arbejder lige nu på at forbedre Amazons Echo-højtaler og i særdelshed assistenten Alexa.

Amazon har flere interesser i dette. Vi har allerede etableret, at voice search bliver fremtiden – og hvis Alexa ejer den søgetrafik, kan de tjene penge på den.

Allerede nu er det muligt at bestille ting fra Amazon ved bare at sige det. Alexa har gemt dine kreditkortinformationer, så du behøver ikke at indtaste dem igen og igen.

Det er nemt og hurtigt.

Mulighederne er mange. Amazons Echo og Alexa er et af de mest interessante tilfælde af ”Internet of Things” endnu. Det bliver ikke sidste gang, vi skriver om emnet på IOT.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.