Sådan påvirker den teknologiske udvikling din hverdag

Den teknologiske udvikling har aldrig gået så huritgt som den gør i dag. Men de fleste har svært ved at forholde sig til dette, netop fordi at vi er vant til det. Men ikke desto mindre, så står en lang række nye teknologier på spring, hvilket forventes at få en hidtil uset stor indvirkning på vores hverdag. Derfor giver vi jer her tre bud på, hvordan vores hverdag kan blive ændret markant i de kommende år.

1: Flere og flere husstandartikler skal kobles til internettet

En af de primære måder hvorpå vi kommer til at kunne mærke et skift i den teknologiske udvikling, er når antallet af maskiner og enheder koblet til nettet eksploderer. I 2022 forventer man, at der vil være mere end 30% flere enheder der er koblet til internettet end i dag. Driveren i denne udvikling er særligt, at husholdnings artikler som komfuret, køleskabe og spejle i stigende grad vil blive digitale. På den måde kan man eksempelvis se, hvad man har i køleskabet via sin mobiltelefon, når man går i supermarkdet. Eller man kan få sit køleskab til at bestille nye madvarer online, hvis man ønsker det. Tænk alle de skænderier man kan undgå i fremtiden!

2: Vi får meget hurtigere internet

En anden faktor som bliver afgørende for at alt dette kan lade sig gøre er, at vi alle får adgang til meget hurtigere internet. I Sydkorea har Samsung netop rullet det første 5G netværk ud i verden. Det forventes dog først at 5G kommer til Danmark om 2-3 år, men tendensen gør sig allerede gældende, hvis man kigger blot 5-10 år tilbage, hvor vi havde meget langsommere interneret end det er tilfældet i dag. Der er også andre faktorer, som kommer til at blive påvirket af dette. En forudsætning for at vi kan få hurtigere intenret er at vi har bedre hostingservices. Og i takt med at de hjemmesider, programmer og systemer der skal kobles til internettet bliver kraftigere får vi brug for at udvikle meget bedre hostingservices. Denne udvikling har dog været i gang længe, herunder særligt inden for computerspil, hvor der allerede findes mange virksomheder som lever af at levere bedre hosting. En af disse er den danske virksomhed Nice-hosting.dk, der specialiserer sig i blandt andet Minecraft server hosting.

3: Mængden af menneskelige fejl vil falde markant

En tredje ting som kan komme til at ændre vores hverdag markant, er at antallet af menneskelige fejl kan falde markant. Her tænkes der særligt på administrative fejl. Årsagen til dette er, at langt flere processer bliver automatiseret, hvilket gør at mennesker skal indblandes mindre i en lang række processer. Det kan blandt andet bidrage til at produktiviteten stiger, da maskiner ikke kan glemme at udføre en given opgave.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.