Prisen på data på mobilt bredbånd falder stadig

Det er i løbet af de sidste par år blevet utroligt populært blandt danske forbrugere at anvende mobilt bredbånd – det kan enten være som en backup for almindeligt bredbånd, eller også vælger man ligefrem at erstatte almindeligt bredbånd med mobilt bredbånd.

Det kan eksempelvis være, at man er rigtig mange i husstanden, og såfremt alle i hjemmet som minimum har både en bærbar, smartphone og tablet, bliver netværket naturligvis utroligt belastet, hvilket resulterer i langsomt og ustabilt netværk – og det kan være utroligt irriterende, såfremt man ønsker at spille et computerspil eller at surfe på nettet.

I situationer som disse er det rigtig smart enten at have sin helt egen USB-stick eller en dongle, så man vil kunne logge på sit eget mobile bredbånd og dermed ikke forstyrre de andre, der også er online.

Forskellen på mobilt bredbånd og traditionelt bredbånd

I og med at flere og flere danskere som sagt begynder at anvende mobilt bredbånd frem for almindeligt bredbånd i hjemmet, betyder det helt konkret, at priserne på mobilt bredbånd naturligvis styrtdykker, i og med at efterspørgslen er så høj.

Det vil altså sige, at du netop nu har mulighed for at få fingrene i utroligt billigt mobilt bredbånd, og du kan på denne prissammenligning se en samlet liste over de billigste priser, når det kommer til mobilt bredbånd fra de danske udbydere på markedet netop nu.

Men hvad er forskellen på mobilt bredbånd og traditionelt bredbånd egentlig? Generelt gælder det, at mobilt bredbånd som regel har en højere ping-hastighed, og det betyder, at det naturligvis ikke er den oplagte løsning for dig, såfremt du ønsker at spille et computerspil online, der kræver meget hurtige reaktioner.

Førende eksperter inden for området taler dog om, at dette muligvis vil ændre sig, når 5G teknologien træder i kraft på det danske marked, men det vil først gøre sig gældende om et par år.

Sådan finder du ud af, hvorvidt mobilt bredbånd vil fungere hjemme hos dig

Er du i tvivl om, hvorvidt mobilt bredbånd vil være hurtigt nok til at kunne dække forbruget hjemme hos dig selv, kan du altid teste dette vha. en hastighedstest eller vha. dit mobilabonnement.

Du kan eksempelvis vælge at lave en deling af dit internet fra din smartphone til din bærbarcomputer vha. din søsters eller kammerats mobilabonnement og prøve at streame fra eksempelvis HBO Nordic for at undersøge, om det fungerer, og om hastigheden er nogenlunde stabil. På den måde kan du hurtigt finde ud af, hvorvidt det vil være den rette løsning hjemme hos jer, eller om I fortsat blot ønsker at anvende det traditionelle bredbånd, som I plejer.

Det er således muligt at koble hele husstanden på vha. mobilt bredbånd i stedet for blot dig selv, og såfremt du ønsker dette, kan det somme tider være en rigtig god idé at vælge en trådløs wi-fi-router. På den måde bliver signalet nemlig hurtigere samt mere stabilt, og alle i familien vil dermed nemt kunne være logget på samtidig, uden at det forværrer signalet markant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.