IoT i hverdagen

Internet of Things (IoT) er et begreb som med årene er steget i popularitet, og det er dermed et udtryk, som rigtig mange kender betydningen af. Kort fortalt, så er IoT i hverdagen et udtryk for, når hverdagens elektroniske apparater bliver intelligente og dermed bliver i stand til at kommunikere med hinanden og mennesker via internettet. Teknisk set så fungerer det således, at elektroniske apparater bliver i stand til at samle data gennem internettet, der herefter oversættes til brugbar viden.

Vi har lavet en oversigt over situationer, hvorpå IoT kan være brugbart i hverdagen, som har til formål at oplyse om, hvorfor det er smart.

Smart home

Udtrykket ”Smart Home” benyttes om teknologi, som gør processerne i boligen mere digitale og intelligente.

Specifikke eksempler på IoT teknologi i dagligdagen er når køleskabet automatisk kan oplyse dig om, at du er ved at løbe tør for smør. Derudover kan det være når vaskemaskinen automatisk er gået i gang mens du er på arbejde, så den er klar til at blive tømt når du kommer hjem. Dernæst kan det være et alarmsystem, som kan oplyse dig om at det er nogen, som er trådt ind i din bolig, om det er dine børn, mand, kone eller ubudne gæster.

Flere eksempler på apparater i boligen med sensorer kan være lyset, så det eksempelvis justeres på lyset i hjemmet automatisk alt afhængig af, om hvor lyst eller mørkt det er udenfor. Endnu et eksempel kan være varmesystemet i boligen, som automatisk kan justere sig, alt afhængig af den ud- og indvendige temperatur.

Sundhed

Flere kender til de populære ”smart watches”, som kan benyttes til at forbedre vores sundhed. Disse ure kan eksempelvis oplyse om, hvor mange kalorier du har forbrændt i løbet af en dag. Generelt set kan uret give dig et indblik i, dit søvnmønster, dine aktiviteter og uret kan endda oplyse dig om at du har siddet stille alt for længe.

Shopping

Sensorerne som også er installeret i din smartphone, kan være med til at ændre måden hvorpå vi handler ind. Det er igennem sensorerne muligt for din telefon at spore hele din ’rejse’ gennem en butik. Det kan øge relevansen af de tilbud du får på din telefon, hvis du tilmed har installeret forretningens applikation på din telefon.

Dyrt?

I og med at teknologien er forholdsvist ny i mange af de nævnte ’hjemlige’ apparater, så er prisen også relativt høj på disse. Det kan derfor være svært, at få råd til det hele. Hvis du er en af dem, som gerne vil med ’beatet’ hele tiden, men ikke har råd til det hele, så kan du med fordel låne penge på 30 sekunder online. Der er mange gode lånemuligheder, det er bare om at finde det bedste lån for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.