Investeringer bliver digitale

June, Nord Investments, Brickshare..

Investeringer i såvel aktier som obligationer og ejendomme er på rekordtid rykket fra at være noget ‘bemidlede invider’ gjorde til noget, alle har mulighed for at bidrage til.

Fra få hundrede kroner kan du investere i aktier via den automatiske tjeneste fra Danske Bank June – og hvis du vil igang med ejendomsinvestering, er startuppet Brickshare en mulighed.

De nye digitale muligheder åbner døren for at flere har mulighed for at investere deres midler og ikke blot bytte flere timer væk for arbejde.

For få danskere investerer

Øst for Danmark har svenskerne fået en tradition for at investere i små selskaber. Det hænger blandt andet sammen med en skattebegunstiget opsparingskonto, svenskerne hinsidan har mulighed for at oprette, hvis de investerer pengene i det svenske erhvervsliv.

En pendant er på vej i Danmark, men har manglet i mange år. Det er medvirkende til, at Danmark kun i ringe grad har en investeringskultur. Mange investerer kun i form af deres pensionsopsparing, hvor de tilmed vælger lave risikopakker, selvom der er mange årtier til de tager på pension.

Med renters rente – der af Einstein er beskrevet som verdens 8. vidunder – in mente, så er det særligt i starten af ens karriere, at det er vigtigt at investere. Også selvom beløbet er lavt. Et tusinde kroner om måneden bliver til millioner af kroner, hvis det blot sker fast i 40 år på arbejdsmarkedet.

Flere penge for mere besvær

Særligt ejendomsinvestering er i Danmark en mindre benyttet mulighed end andre vestlige lande.

En af årsagerne er, at Danmark har den mest strikse lejelov i verden. Du kan som udlejer ikke selv bestemme, hvad du vil kræve i husleje, og hvis du kræver ‘for meget’, kan lejeren få penge tilbage for de sidste 12 måneder – samtidigt med, at du ikke kan smide vedkommende ud af boligen efterfølgende.

Ligeledes er loven striks for så vidt angår muligheden for at istandsætte lejligheden i forbindelse med fraflytning.

Det betyder, at mange ikke tør købe fast ejendom. De er bange for at tabe penge måned for måned, hvis de får en lejer, der er ligeglad med de gængse regler på markedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.