I fremtiden bliver alt lettere for os

I USA har man længe diskuteret, hvad der sker, når robotter overtager vores arbejde, fordi det er noget, som mange mener kommer til at ske. Selv herhjemme har det været oppe at vende, hvad mange danskere skal gøre, når der ikke længere er noget job til dem.

 

Selv uden robotter er der allerede mange ting, der er blevet langt lettere for os. Eksempelvis behøver du ikke længere søge en vending som ‘pizza Kolding’ i Google, da Google allerede ved, hvor du er henne.

Det er disse små ting, som gør, at udviklingen hele tiden bliver lettere for os, og det hele bliver mere digitalt. Som vi har nævnt her på forsiden, så handler internet of things om, at flere ting bliver tilknyttet, så når sidste mand i fremtiden går fra kontoret, så slukkes lyset. Køleskabet kan bestille mere mad osv.

Her vi vil gerne nogle flere eksempler på, hvad du kan forvente af fremtiden. Her kommer det ikke til at handle om robotter, for ingen af os ved særlig meget om, hvad der sker, når robotterne kommer. Så det er mere interessant at kigge på nogle af de tiltag, som mange virksomheder har gang i, fordi din mobil hele tiden røber, hvem og hvor du er.

 

Her er din kaffe

På Starbucks i USA har de lavet en app, hvor du kan bestille din kaffe fra app’en, og så behøver du ikke længere stå i kø. I fremtiden går rygterne på, at Starbucks bruger denne app og din lokation generelt til at vide, at når du går ind i en Starbucks, så ved de stort set altid, hvad du bestiller.

Det er ikke, fordi du ikke må bestille noget andet, men Starbucks vil gerne kunne levere din kaffe til dig hurtigt, så de kan servicere flere kunder og dermed tjene flere penge. Hvis de allerede ved, hvad du vil have, inden du selv ved det, så er de kommet langt.

De ved det, fordi du stort set altid køber det samme, og derfor er det ikke særlig svært at regne ud, hvad du gerne vil købe. Selv hvis du en enkelt dag køber noget andet, så kan det stadigvæk bedre betale sig for dem.

Det samme kunne man forestille sig inden for andre brancher. Eksempelvis har du sikkert en bestemt adfærd, hver gang du bestiller pizza på dit lokale pizzaria. Måske gør du det hver fredag efter en god bytur. På den måde kan dit pizzaria vide, hvad du vil have, inden du Googler ‘pizza Kolding’. Vores gæt er, at det kommer til at gå igennem en stor pizzaudbyder som her.

 

Træt af at bestille vaskepulver

Amazon er nogen af dem, som prøver flest nye ting af i USA, da de gerne vil vinde på markedet. Senest har de lavet nogle knapper, hvor du kan bestille vaskepulver ved at trykke på en knap. Ideen er, at du kan placere dem ved din vaskepulver, og så husker du at købe nyt med det samme, fremfor normalt hvor du glemmer det.

I fremtiden arbejder de dog på, at den selv skal kunne regne ud, hvornår du har brug for nyt vaskepulver, eller hvad du nu bruger hele tiden. Det kan den igen gøre ved, at du skaber en masse data om dig selv.

På den måde behøver du ikke i fremtiden at huske at bestille vaskepulver, for det klarer Amazon for dig, uden at du skal gøre noget.

I fremtiden vil en robot så måske også tage opvasken for dig.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.