Google bliver klogere på os for hver dag

Grunden til at data er det helt store emne er, fordi der er mange penge i at vide alt om forbrugere, for på den måde kan man målrette reklamer til forbrugerne. Det er noget, som alle virksomheder kommer til at få gavn af, så hvis du har en firmahjemmeside på et webhotel, så er du allerede med til at indsamle data ind til Google. Du kan bruge det data, som Google samler ind, fordi du har mulighed for at købe målrettet reklamer.

Mere end en søgemaskine

Det er vigtigt at forstå, at Google i dag er langt mere end en søgemaskine og det har kæmpe betydning for dataindsamling, og det gør også, at Google kan indsamle data ind på dig fra en række forskellige enheder.

Det  er grunden til, at Google udvider ind i alle brancher, som kan have relevant for dataindsamling. Når du bruger din Google mobil, kan Google hermed vide, hvad du laver. Indtil videre siger de, at de ikke bruger noget af alt denne data, men det er vigtigt at huske på, at de stadigvæk har adgang til den.

 

Du skal ikke være bange for udviklingen

Ældre generationer er bange for denne udvikling, da den for dem minder om noget fra 1984. For dem er det underordnet, om det er en privat virksomhed eller staten, der gør det. Forskellen er dog væsentlig at forstå, da staten i 1984 bruger denne information til at holde folk nede.

Google har ingen interesse i at holde dig nede, for de vil tværtimod gerne tjene penge på din adfærd. Det gør de ved, at du får vist de reklamer, som du helst vil se. I sidste ende vil Google gerne vide, hvad du helst vil se, inden du selv ved det. Det er grunden til, at selv en webshop på et lille webhotel får adgang til denne data, selvom du ikke selv kan se informationen.

Men det bliver lettere for dig at målrette dine reklamer til relevante personer, og på den måde får du også gavn af det.

Der er intet farligt ved dette, da de fleste af os helst vil have relevante reklamer frem for tilfældige reklamer. Hvis du ikke allerede er i gang med AdWords, fordi du ikke har købt et webhotel endnu, så bør du komme i gang. Du finder en sammenligning med alle webhoteller lige her.

 

I fremtiden kender din mor dig ikke bedst

Denne udvikling gør, at det ikke er din mor, som kommer til at kende dig bedst i fremtiden. Din mor ved kun, hvad du gjorde som barn, og hun ved ikke, hvad du interesserer dig for i samme grad, som datavirksomheder gør.

For de ved, hvad du arbejder med, og de ved, hvad du laver, når du laver overspringshandlinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.