Flere og flere industrier bliver digitale

I takt med teknologiens udvikling er flere og flere industrier repræsenteret på nettet, og det har konsekvenser for de fysiske butikker, der lider under den teknologiske udvikling. I denne artikel vil vi fremhæve nogle af de industrier, som har lavet en digital transformation i stedet for kun at blive solgt i de fysiske butikker.

Legetøjsbutikindustrien

Legetøjsbranchen er en branche, der længe har været stærkt truet af det nye elektronik, som er kommet på markedet. Børn begynder at være interesseret i elektronik tidligere og tidligere, hvilket formindsker perioden, hvor de leger med dukker og biler. Tøjkæder som Toys’R’us og Fætter BR kan derfor ikke være med kreativitet og pris længere, hvilket har resulteret i at disse kæder er gået konkurs. Man ser derfor flere og flere legetøjsudbydere på nettet, som har en mere overkommelig pris og et større udvalg, og det er det forbrugerne foretrækker.

Erotikbranchen

En anden branche, som også er blevet påvirket af teknologiens fremgang, er erotikbutikkerne. Førhen var erotikbutikkerne det eneste sted, hvor man kunne få fingrene i det helt nye sexlegetøj mv., men nu er der kommet flere og flere sexlegetøjsudbyder på nettet, som er meget konkurrencedygtige på pris og kvalitet.

Der blev lavet en undersøgelse, der viste at danskerne generelt synes det er super ubehageligt at købe produkter fysisk i erotikbutikkerne.
På nettet kan man helt anonymt købe lige præcis de produkter, som man vil uden at en ekspedient eller andre personer, skal vide det. Det er en kæmpe lettelse for mange, og derfor ser man flere sexlegetøjsbutikker være repræsenteret online. Især ældre mennesker som ofte er interesseret i bækkenbundskugler eller andre ting, som kan forlænge deres ungdom en smule, synes det er rart, at de kan bestille produkterne anonymt.

Dagligvarebutikker

Fødevarebranchen er stadig stærkt repræsenteret i de fysiske butikker, og mange danskere foretrækker derfor stadig at handle ind fysisk. Men man ser en stigning i antallet af personer, som i stedet handler dagligvare ind online. Det er blandt andet blevet så populært, fordi vi lever i en hverdag, hvor vores tid er en knap ressource, og der er derfor ikke altid tid til at handle ind, efter man er kommet hjem fra arbejde. På den måde kan det være rart, at der er handlet ind i forvejen, så man kun skal tilberede maden.
Mange af de online dagligvarebutikker tilbyder også måltidskasser eller opskrifter, som man kan købe samlet, så man heller ikke behøver at spekulere i, hvad man skal spise den kommende uge. I fremtiden forventes online handel af dagligvare at stige markant i Danmark.

Forhåbentligt var denne artikel nyttig i forhold til at give dig et overblik over, hvordan teknologien har påvirket de danske industrier.

Kontorartikler

Branchen er blevet langt mere digital end den var for 5 år siden. Mange kontorcentere er stadig ikke digital. Dog ses det at antal af salg er steget igennem de seneste 5 år af kontorartikler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.