Facebook forsøger at BLIVE Internet of Things

Internet of Things som begreb handler om, hvordan alle produkterne i vores liv får internetforbindelse og bliver forbundne. Dit køleskab kan fortælle dig, hvis maden bliver dårlig og sengen justerer, så du ligger godt og får den bedste søvn afhængigt af, hvad du har lavet om dagen.

Og måske de to også skal tale sammen med hinanden over verdens største sociale medie Facebook.

Netop Facebook har nemlig – ifølge bl.a. denne Forbes-artikel – planer om at gøre sig selv til en vital del af det kommende økosystem omkring Internet of Things.

Facebook har interesse i at gøre sig selv til en del af livet omkring os, for så har vi svært ved efterfølgende at forlade det sociale netværk. Det økonomiske begreb for dette er ”switch costs”. Det koster for meget at skifte ud. Selv hvis du ikke logger på Facebook dagligt i dag for at læse opdateringer, bruger du sikkert Messenger-platformen til at sende beskeder til venner og familie, ligesom du browser på Instagram, når du keder dig.

Her kommer internet of things ind i billedet.

Facebook gør sig selv uundværlig ved at integrere sig i flere dele af dit liv. Det er svært at forlade Facebook med 2 forbundne enheder, men så skal du bare prøve med 20 af slagsen. Det bliver bare værre.

For Facebook betyder det både, du ikke forlader mediet – men det giver også flere informationer om dig. Hvis Facebook er forbundet med dit køleskab og kan se, du er løbet tør for dagligvarer, kan den information sælges til annoncører, der kan gøre dig opmærksom på manglen og sælge dig løsningen (mad). Det er et tænkt eksempel, men du kan selv tænke dig til utallige eksempler inden for alle tænkelige brancher.

Facebook har allerede udvist villighed til at købe flere firmaer – herunder Parse i 2013 for knap 500 millioner kroner – for at få foden inden for i den kommende revolution.

Bliv ikke overrasket hvis dit næste køleskab er brandet med verdens største sociale netværk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.