Et alternativ til penge

Bitcoin er ualmindelig hypet og man hører meget om Bitcoin i medierne. Men hvad er det egentligt? Vi forklarer meget kort, hvad Bitcoin egentlig er.

Bitcoin er et online betalingssystem samt en virtuel valuta. En virtuel valuta er blevet defineret af Nationalbanken som: ”Enheder til betaling, der ikke er udstedt af en centralbank og ikke er lydende i en national valuta med status som lovligt betalingsmiddel”. Bitcoin er altså en virtuel valuta i elektronisk form. Bitcoin blev opfundet af Satoshi Nakamoto og er blevet et populært investeringsobjekt og på trods af kritik og tvivl ude fra, er Bitcoin blevet verdens mest kendte krypto-valuta. Systemet bag Bitcoin er et såkaldt ”peer-to-peer” system (P2P), som er, når datanettet har lige stort ansvar for datanettets funktionalitet, og altså ikke omkring serverprogrammet. Peer-to-peer gør det muligt at indgå transaktioner med hinanden uden andre led som for eksempel pengeinstitutter eller centralbanker.

Lyder det stadig for kompliceret, så se det på denne måde – Hvis man ser på pengesedler. Reelt set er pengesedler jo intet værd, men fordi samfundet fælles har bestemt, at de forskellige pengesedler har en værdi, så bliver de noget værd. Det samme er sket med Bitcoins. Samfundet har været med til at bestemme værdien af Bitcoins – som jo blot er en elektronisk valuta.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.