Efteruddan dig og end din ledighed

Det er en svær situation at stå som ledig – hvad end du kommer fra et job, eller lige har færdiggjort din uddannelse. Den nye uvante situation er hård at stå midt i, og derfor søger alle ledige altid at gøre deres ledighed så kort som overhovedet mulig.

Når du kommer tilbage i job, kommer du tilbage til en hverdag, hvor du har et mål, bliver værdsat og har en helt anden sikkerhed, end du har som ledig, hvor du aldrig rigtigt ved, om du er købt eller solgt. Det er en ubehagelig situation at stå i!

I denne artikel vil vi derfor se lidt nærmere på efteruddannelse gennem kurser til ledige, så du kan få en idé om, hvordan et 6 ugers kursus kan gøre en verden til forskel for dine muligheder for at få et job og få sat stop for din ledighed.

 

Hvad er dine rettigheder?

Som ledig kan du have ret til at efteruddanne ved at tage et 6 ugers kursus for at styrke nogle af dine kompetencer. Der findes et hav af muligheder for at finde gode og spændende efteruddannelser, der kan styrke dit cv og gøre dig mere attraktiv for potentielle arbejdsgivere.

Som ledig kan du have ret til at tage på et 6 ugers jobrettet kursus. Det betyder, at du får dækket udgifterne ved at deltage på kurset, samtidig med at du får styrket dine kompetencer og får nogle spændende og givende uger, som kan give dig helt nyt mod på at få gjort en ende på din ledighed.

Hvis du gerne vil vide, hvilke rettigheder du har, så bør du tage kontakt til dit jobcenter og din a-kasse. Begge skal godkende det kursus, du ønsker at tage, før du kan få dækket prisen for din deltagelse.

 

Hvilke kurser kan du tage

Der findes rigtig mange forskellige tilbud om jobrelaterede kurser, der alle øger din markedsværdi på jobmarkedet gevaldigt. Som ledig har du et stort udvalg af jobrettede kurser af 6 ugers varighed, som du gratis kan deltage på, hvis dit jobcenter og a-kasse accepterer kurset som del af din jobplan.

De jobrettede kurser kan være inden for en række forskellige områder, og generelt skal du finde et kursus, der gør dig mere attraktiv i din ledighed, og som øger dine muligheder for at fremstå mere attraktiv hos en mulig arbejdsgiver.

Så sørg for at vælge et kursus, der er inden for dit fagområde, men som alligevel giver dig nye kompetencer eller styrker nogle af dem, du ikke har brugt så meget de seneste år.

IBC har rigtig mange forskellige kurser til ledige, som du kan læse mere om her, og du har også mulighed for at ringe til dem for en uforpligtende snak om de mange muligheder, du har som ledig, og hvordan du kan komme i gang hurtigst muligt.

Og sådan kommer du et skridt nærmere at komme ud af din ledighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.