Digitaliseringen rammer også på bibliotekerne

Hvis man har været en tur på biblioteket indenfor de seneste par år, så har man sikker bidt mærke i, at der er langt flere computere en der plejede. Overalt er man computere, skærme og andre digitale apparater, der normalt ikke er noget man forbinder med et bibliotek. I børneafdelingen er der spillekonsoller og dets lige, som de små kan lege med.

Men det er ikke kun på selve biblioteket, at den digitale tidsalder er ved at tage over. Det er nu også muligt at låne bøger hjemme fra sin sofa, så man ikke behøver at gå hele vejen ned på biblioteket. Man kan simpelthen låne e-bøger, som man så downloader til sin tablet, e-bogslæser eller smartphone. Den har man så adgang til i en begrænset periode, nøjagtigt ligesom med en rigtig bog fra biblioteket. Derudover er det muligt at låne lydbøger og andre digitale materialer.

Det stiller krav til bibliotekarerne, der ikke længere kan nøjes med at have viden om bøgerne. Nu skal de have viden om digitale platforme og medier, så de kan vejlede og hjælpe bibliotekets gæster. Man kan derfor se en bibliotekar som en slags formidler af viden, både den gammeldags men også den nye digitale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.