Digitaliseringen rammer boligmarkedet

Vi lever i en innovativ verden, der på daglig basis bliver mere og mere digital i form af nye teknologier og trends der hele tiden dukker op. Dette sætter store krav til det samfund vi lever i, som hele tiden skal tilpasse sig nye innovative tilgange, hvor de forskellige brancher på arbejdsmarkedet potentielt kan blive vendt på hovedet inden man kan tælle til 5.  Derfor er det generelle syn på digitaliseringen dybt mangfoldigt. 

Gør hverdagen nemmere

Den digitale revolution, som man kan fristes til at sige, har været over os de seneste 20 år, hvor udviklingen siden det første modem blev en del af de danske hjem har haft en eksplosiv opadgående kurve.  Digitaliseringen har for mange gjort hverdagen en del nemmere, vi er kommet tættere på hinanden på godt og ondt. Mest godt.  Eksempelvis er det muligt, at finde oplysninger om alt og intet på nettet.

Eksempelvis giver nettet, hvis man bruger det rigtigt mere tid i hverdagen. Her er det muligt, at slippe for at handle ind eller gå ud at shoppe, da du bare kan bestille både madvarer og tøj online. På denne måde har du mere tid til vigtige ting, som familie og venner.  Vi kan i højere grad dele informationer med hinanden, såsom feriebilleder osv.   Dertil er begrebet AI eller Artificial intelligence ved at vinde indpas.  Det handler i bund og grund om, at forskellige genstande selv har mulighed for at navigere efter nogle forudbestemte programmeringer.  Eksempelvis kan vores kaffemaskiner programmeres til, at designe den ultimative kop kaffe på baggrund af nogle specifikke informationer.

Kæmpe markedsplads

Internettet er ikke bare sted hvor du kan søge informationer om alt og intet. Det er for mange virksomheder en levevej, hvor der bliver solgt alt imellem himmel og jord. Potentialet er enormt og er stadigvæk ikke fuldt udnyttet.

Fordelen ved internettet er, at alle som vil lægge tid og arbejde i det kan skabe deres egen lille webshop og tjene penge den vej.  Det giver håb for alle og enhver uanset social status.  Ydermere kobler internettet kontinenter sammen, hvor den bidrager til en stigende handel mellem lande, hvilket også har været med til at gøre vores verden mere globaliseret. Internettet skaber vækst lokalt og globalt.

 

 

Digital boligagent

Når vi skal finde et sted at bo foregår det i dag også digitalt, uanset om vi skal købe et hus, lejlighed eller bare leje et værelse sker det gennem nettet.  Det giver den boligsøgende mulighed for, at se det kommende hus og det område, hvori boligen befinder sig, uden at være der. Derudover vil det ofte være muligt, at blive inviteret indenfor i det kommende hus, hvor man kan bevæge sig rundt og se værelserne i flere dimensioner.  Det sparer den boligsøgende for masser af tid, da man ikke skal ud og se huset fysisk inden man beslutter sig om det kan blive et potentielt hjem.  De fleste bolighjemmesider tilbyder, såkaldte jobagenter, hvor man kan indtaste nogle helt specifikke kriterier, som det kommende hus eller lejlighed skal have.  Prøv det selv her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.