Det kan blive sværere at optage forbrugslån online i fremtiden.

Der er noget i gære i regeringen, og alt tyder på, at der vil komme lovmæssige opstramninger på forbrugslån/kviklån området meget snart.

Det danske marked er nemlig ved at flyde over med forbrugslån og kviklån, og det er lettere at tage end nogensinde før. Ja faktisk kan du også tage SMS, lån, hvor du sender et beløb til et SMS-nummer og ganske kort tid efter står beløbet på din konto.

Det er altså blevet alt for nemt at låne hurtige penge, og det er der desværre for mange danskere der ikke kan styre og ikke kan gennemskue konsekvenserne af. Derfor er der brug for lovstramninger og de kommer måske nu.

I samarbejde med forbrugerfinans.dk og deres forbrugslån oversigt, bringer vi denne artikel.

Tidligere opstramninger har ikke virket

I starten af året i 2017 blev der vedtaget en ny lov, som skulle gøre de hurtige lån knap så hurtige.

Loven gik på, at der skulle gå 48 timer før et eventuelt lån skulle kunne blive udbetalt, da låneren på den måde ville kunne tænke sig om en ekstra gang, inden han fik pengene ind på kontoen. I daglig tale bliver dette kaldt en ”tænkepause”. Denne nye lov galt dog kun kviklån, med en afbetaling på 3 måneder, og derfor har loven ikke haft den effekt den burde have haft.

Låneudbyderen har nemlig bare ændret deres afbetalingsperiode, således at den er lidt længere end tre måneder og dermed ikke er omfattet af de nye regler.

Nye regler i spil

Her i 2018 er derfor komme nye forslag på banen for at komme de hurtige lån til livs eller i hvert fald gøre det svære for økonomisk uansvarlige danskere at optage flere lån end de har råd til. De nye forslag lyder således:

  • Det skal være nemmere at betale lån tilbage (låneudbydere tjener penge på lange lån, da de på den måde kan få flere renter)
  • Der skal ske opstramninger i forhold til kreditvurdering, så personer med en i forvejen dårlig økonomi ikke kan låne.
  • Tænkepausen på 48 timer skal udvides til alle lån
  • Der skal indføres et loft over hvor store lån du må have ad gangen. Forslaget er på 30.000 per person.
  • Der må ikke reklameres for forbrugslån i det offentlige rum.

Forsalget er fremsat af Socialdemokratiet, og virker lovende i forhold til bedre at kunne hjælpe danskere der har svært ved at gennemskue økonomien i forbrugslån. Om alle punkterne bliver vedtaget, vil tiden vise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.