De kommende teknologier som vil forny verden

Som udviklingen af teknologi, og andre ressourcer, vokser, ændrer verdenen sig og den måde vi ser hverdagen på, ændres også. For blot 20 år siden var mobiler ikke engang et allemandseje, hvor selv børn ejer telefoner nu. Derved kan man se et ryk i udviklingen, som stadig vokser, til den dag i dag. Læs med her, for at finde ud af, hvilke slags teknologier som vil forny vores verden, inde for de næste 3-10 år.

Dette indlæg er blevet opdateret d. 12 januar 2018.

Lyntog

Transportmidlerne udvikler sig bl.a. også hele tiden. I Kina har man det hurtigste tog, som kan køre op til 431 kilometer i timen, hvorved man er i gang med at udvikle et endnu hurtigere tog, som siges at kunne komme op på 2900 kilometer i timen. Med det sagt, vokser togindustrien betydeligt, som fornyer den måde vi transporterer os selv på. Alt bliver hurtigere, og meget nemmere, når man rejser med disse toge. Og hvis disse toge spreder sig ud til resten af verdenen, bliver transporttiden snart ikke et problem længere. Dette skaber en større globalisering, et større samfund på tid og rum og en helt ny vision af verdenen.

Magnettog

I forlængelse af tidligere trin, vil der inde for det næste årti blive udviklet et magnettog i Japan, som gør at man kan køre med 603 kilometer i timen. Dette slår altså alle rekorder i hele verden, hvor vi i Danmark altså har en tophastighed på 80 kilometer i timen, når vi tager metroen, som også er Københavns hurtigste transportform. Toget er også konstrueret på en helt anden måde. Dette tog, som kaldes Maglev, svæver nemlig over jorden, for at kunne blive drevet af en magnetbane, der gør at toget kan køre så hurtigt, som det nu kan. Igen en udvikling der ændrer den måde man oplever verdenen på, og en udvikling der gør det meget nemmere, at transportere sig selv.

Mobiltelefonen

Nu er mobiltelefonen jo opfundet, men en ting som mobiltelefonen også tager fokus fra, er fx kameraer og andre enheder, man engang har brugt, til at tage billeder med. Telefoner har fornyet verden på den måde, at den har mange forskellige funktioner, som man ikke bruger, i lige så stort omfang, længere. Det kan som sagt være kameraer, hjemmetelefoner, GPS’er, kontaktbøger og simple genstande som notesblokke, da vi nu lever i en verden, hvor alt kan være, og hvor alt kan findes, inde på ens telefon. Tag et eksempel med hvor nemt det er blevet at spille Leovegas fra mobilen.  Og denne her udvikling stopper ikke. Nye opdateringer har bl.a. gjort at man også kan tjekke sit helbred, som igen er en ny funktion, der fratager en anden enheds oprindelige funktion.

Blockchain

Blockchain er en ny teknologi, som bl.a. vil håndtere 10% af verdens BNP inden for 10 år og som bl.a. vil kunne identificere en online. Ikke nok med det, er der flere ting som bliver udviklet, blockchain teknologien; Bitcoin, som er en nemmere og nyere måde at betale på, og også hurtigere. Med alle disse nye teknologier, udvikler samfundet sig langsomt, fra det, det har været engang, til nu med nye opfindelser som man ikke har kendt førhen. Derved ændrer tiderne sig, og jo mere man opfinder, jo større bliver opfindelserne.

Comments

  1. Freja

    Imponerende at tænke på, hvor meget der er sket bare inden for de seneste få år – den teknologiske udvikling går jo helt vildt stærkt! Tak for det gode indlæg, det er simpelthen så spændende at læse om 🙂
    Hilsen Freja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.