3 konkrete råd til bedre IT-sikkerhed

Det er klart, at IT fylder meget for både virksomheder og privatpersoner, men alligevel gør vi ikke altid nok for at passe på vores data. Det er vigtigt, at du opbygger sikkerhed på en måde, hvor du undgår problemer, før de sker. Bare fordi du ikke har haft problemer før i tiden, betyder det ikke, at du ikke kommer til at opleve problemer i fremtiden.

Benyt altid ekstra kryptering

De fleste nøjes med et minimum at kryptering, da de regner med, at deres udbyder af alt fra mobiler, hjemmesider til e-mail udbyder har styr på det. Især med din e-mail konto, er det en god idé at passe bedre på, da du ofte vil have oplysninger på e-mail, som kan give andre adgang til din virksomheds vigtige data. Hvis du vil vide mere, kan du læse her.

Et simpelt råd er altid, at du er i top 10%, når det kommer til sikkerhed og kryptering. Det gør ikke, at du ikke oplever nogle hackerangreb, men det er klart, at du bliver ramt sjældnere, hvis du altid sørge for at gøre det bedst muligt. Det er farligt ikke at have styr på sin kryptering, da du nogle ellers kan få fat i virksomhedens interne kommunikation. I værste tilfælde betyder det, at de kan få adgang til jeres bankoplysninger. Andre gange kan jeres hjemmeside bliver hacket, og I skal nu betale penge for at få den frigivet.

Benyt altid unikke adgangskoder

Du må aldrig bruge det samme adgangskode igen og igen. Hvis du har mulighed for det, skal du også bruge authentication. Det er et simpelt system, hvor du skal skrive en ekstra kode fra din mobil hver eneste gang, du skal logge ind. På den måde bliver det nærmest umuligt at få adgang til din konto.

Når du har mulighed for det, er det en god idé at benytte NemID, da det skaber endnu mere sikkerhed. Det gælder både, hvis du har dit NemID som kort, eller hvis du har den som mobilapp. Begge løsninger er sikre, når de kombineres med unikke adgangskoder.

Du kan skrive dine adgangskoder ned på et stykke papir, eller alternativ kan du finde noget software, hvor du skriver en hovedadgangskode, og så holder den styr på alle dine unikke adgangskoder. Dette er stadigvæk en mere simple løsning, da det er svært at hacke disse systemer, da de ikke har adgang til din hovedadgangskode.

Hvis du bruger samme adgangskode til alt, så har en hacker pludselig adgang til alt, hvis de får adgang til en usikker hjemmeside, hvor de finder din adgangskode. Desuden er det også en god idé, hvis du ofte skifter adgangskode. Det kan du også få et program til at minde dig om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.